Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр фінансів анонсував реформу щодо податку на прибуток та ПДВ — кого торкнеться у першу чергу

Реклама

Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю для LIGA.net торкнувся питання про те, що для окремих високоприбуткових галузей (АПК, інші фінансово-промислові групи) склалася ситуація, коли у відсотковому співвідношенні сплачений ними податок на прибуток для бюджету близький до нуля через компенсацію цим підприємствам ПДВ.

Міністр зауважив: "Зараз ми готуємо комплекс змін до Податкового кодексу, які руйнують існуючі прогалини у законодавстві, що дозволяють різним бізнесам ухилятися від сплати податків. Йдеться передусім про податок на прибуток, ПДВ та екологічний податок. Але я б не хотів вдаватися до деталей, адже зараз відбувається узгодження моделі. Однак політична підтримка цих змін є. Я розумію, що це рішення буде важко провести через парламент, адже багатьом це не сподобається, але й надалі толерувати ухиляння від сплати податків - не той шлях, що нас влаштовує".

На питання видання чи справедливі зменшення ПДВ до 14% для агропереробки та пільгове оподаткування ІТ-бізнесу в рамках Дія.City, міністр відповів: "Я розумію, про що ви кажете, але не в усьому згоден. Наприклад, Дія.City - це проєкт, який надає додаткові умови на вже існуючому полі, тобто він не звужує податкову базу, а навпаки допоможе нам залучити нових платників податків. Щодо 14% для агро - згідно з розрахунками це дає нам певну економію на відшкодуванні ПДВ й дозволяє більш ефективно боротися з податковими скрутками. Хоча є питання щодо категорій товарів аграрної продукції, які отримали зниження ПДВ".

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини