Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алгоритм видачі лікарняних листів оновили, але запрацює він не одразу

Реклама

В МОЗ повідомили про початок процесу впровадження електронних листків непрацездатності. На засіданні Уряду 31.03.2021 року ухвалили відповідне рішення.

Міністр охорони здоров'я України запевнив, що запуск е-лікарняних допоможе мінімізувати корупційні ризики видачі необґрунтованих лікарняних, а також значно пришвидшить отримання страхових виплат громадянами та зменшить навантаження на лікарів.

Постанова КМУ "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України" оновить алгоритм видачі листків непрацездатності задля електронізації послуги "е-лікарняний".

Це дозволить запровадити видачу електронних листків непрацездатності на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність.

Прийняте рішення дозволить забезпечити оформлення листка непрацездатності з першого дня звернення та унеможливить його відкриття заднім числом - йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Проте діятимуть описані зміни з дня початку електронної взаємодії НСЗУ, ПФУ, ФССУ з Електронним реєстром листків непрацездатності.

Відслідковуйте всі зміни, подавайте звітність, контролюйте повноту сплати податків до бюджету з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Також зважайте, що розмір лікарняних зменшать та перекладуть тягар їх виплати на роботодавців.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини