Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіскальне перше квітня — податківці забрали об’єднану звітність з ПДФО та ЄСВ з Електронного кабінету, а потім повернули

Реклама

Як ми вже повідомляли, у рамках минулорічної малої податкової реформи відбулося запровадження об'єднаної звітності з ПДФО, військового збору і ЄСВ. Для цього наказом Мінфіну № 773 у новій редакції виклали податковий розрахунок за ф. № 1ДФ, який тепер іменується Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. Уперше його слід подати за І квартал 2021 року.

Нагадаємо, що указаний Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

У березні з'явилася інформація, що ДПС нарешті додала в Реєстр форм електронних документiв ідентифікатори форм для об'єднаної звітності із ПДФО та ЄСВ.

Ну а 1 квітня 2021 року новий звіт J(F) 0500106 для роботодавців та податкових агентів опинився в Електронному кабінеті. Але ненадовго. Зараз він з додатками вже відсутній в Електронному кабінеті й причини цього наразі податківцями не коментуються. Стало це зникнення результатом технічних проблем чи влада вирішила терміново підкоригувати форму звітності - ще невідомо, але ми будемо оперативно інформувати читачів про зміну ситуації.

Звісно, час у роботодавців та інших податкових агентів ще є, адже за І квартал 2021 року об'єднану звітність слід подавати не пізніше 11 травня 2021 року.

Варто додати, що ПФУ розробив законопроект, який пропонує змінити податковий період (з квартального на місячний) для подання об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ.

Оновлення: Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платникiв податкiв - фiзичних осiб, i сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску станом на 18:30 02.04.2021 р. знову доступний в електронному кабінеті.

Всі бухгалтерські справи в порядку із LIGA360. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини