Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала про обов’язковість у фіскальних чеках на підакцизні товари кодів УКТ ЗЕД

Реклама

У фіскальних чеках РРО при продажу підакцизних товарів має обов'язково бути реквізит "код УКТ ЗЕД" - наголошують в ДПС.

Податківці констатують, що у січні - березні 2021 року фактичні перевірки показали часті випадки використання РРО та/або програмних РРО без використання режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Вимога наявності в обов'язкових реквізитах фіскального касового чека на товари (послуги), зокрема, коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, визначена п. 2 розділу 2 Положення про форму і зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13.

При цьому зазначення обов'язкових реквізитів розрахункових документів в структурі тегів необов'язкових реквізитів - порушення вимог нормативних документів. Такі дії можуть призвести до втрати інформації, яку суб'єкт господарювання передає до серверу контролюючого органу та стати причиною контрольно-перевірочних заходів.

За проведення розрахункових операцій через РРО та/або програмні РРО без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості, слідує штраф у розмірі 300 НМДГ (5100 грн).

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Отримайте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Не пропустіть - в нові фіскальні чеки додадуть ще один реквізит.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини