Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За відсутності найманих працівників Додаток 1 податкового розрахунку не подають — ДПС

Реклама

ДПС виклала пояснення з приводу того, чи подавати Додаток 1 до податкового розрахунку платниками ЄСВ, які не мають найманих працівників.

Податківці відсилають до абз. 2 п. 1 розд. ІV Порядку № 773. Він передбачає, якщо платник ЄСВ у звітному кварталі не використовує працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, - додаток 1 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам" до податкового розрахунку за відповідний квартал не подають.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Хотіли спробувати продукти LIGA360 безкоштовно? До 28 квітня ви можете 2 тижні тестувати наші рішення для бухгалтерів, юристів та бізнесу. Усе законодавство, професійна аналітика, автоматичні сигнали про зміни та понад 50 цифрових інструментів. Дізнавайтеся про умови тут.

P.S. Дійсно, за відсутності найманих працівників, наприклад у ФОП, можна не подавати додаток Д1 (аналог звіту з ЄСВ). Проте потрібно заповнити рядок 09 "Ознака платника єдиного внеску" податкового розрахунку. А там є лише рядок 091 "роботодавець", що суперечить випадку, коли відсутні наймані працівники. Не заповнивши цей рядок, податковий розрахунок не можна подати, а ідентифікувавши себе як "роботодавець" доведеться подати "порожні" додатки Д1 за всі місяці звітного кварталу.

Про інші проблемні ситуації читайте у новині "ДПС вимагає подавати "порожні" додатки до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини