Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ затвердив форму довідки для зарахування військової служби до страхового стажу за періоди 2004-2006 років

Реклама

Постановою Правління ПФУ від 04.02.2021 р. № 3-1 встановлені:

- форма довідки про нараховані суми грошового забезпечення та про сплачені страхові внески;

- порядок розрахунку сум грошового забезпечення, якщо документи про його нарахування та про сплачені страхові внески зберігаються на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АР Крим та міста Севастополя або знищено.

Вказаним порядком ПФУ визначив механізм розрахунку сум грошового забезпечення за періоди служби з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2006 року при призначенні пенсії (переведенні на пенсію) військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), особам начальницького і рядового складу, за місяці, за які індивідуальні відомості про застраховану особу в реєстрі застрахованих осіб та інформація ДПС з податкового розрахунку сум доходу відсутні, а документи про нарахування грошового забезпечення та про сплачені страхові внески зберігаються на тимчасово окупованих територіях, знищені у зв'язку із стихійним лихом, аваріями, катастрофами або з інших незалежних від застрахованої особи обставин.

В свою чергу довідка про нараховані суми грошового забезпечення та сплачені страхові внески видає військова частина чи орган, який виплачує (виплачував) грошове забезпечення, у разі відсутності в реєстрі застрахованих осіб відомостей щодо грошового забезпечення. Вона потрібна для зарахування страхового стажу для призначення пенсії.

Необхідність отримання такої довідки передбачена п. 2 Порядку зарахування періодів служби до страхового стажу військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), особам начальницького і рядового складу за період з 1 січня 2004 р. по 31 грудня 2006 р., затвердженого постановою Правління ПФУ від 21.08.2019 р. № 770.

Не встигаєш за змінами законодавства? Автоматичні сповіщення є у системі LIGA360. Не пропусти важливих нововведень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини