Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін визначив правила звернення за поверненням помилково сплачених на єдиний рахунок коштів

Реклама

Мінфін наказом від 01.03.2021 р. № 127 затвердив зміни до Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені. Зміни набрали чинності 26.03.2021 р.

Насамперед до Порядку додали новий розділ ІІ, який регулює опрацювання заяв платників податків на повернення з єдиного рахунка помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені.

Така заява подається платником податків до територіального органу ДПС за основним місцем обліку такого платника виключно в електронній формі через сервіс "Електронний кабінет". У разі повернення з єдиного рахунка помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені платник податків у заяві зазначає суму, дату сплати і реквізити з розрахункового документа, за якими кошти перераховано на єдиний рахунок, та поточний рахунок платника податку в установі банку, на який необхідно повернути такі кошти.

Також зміни передбачають, що електронні висновки про повернення з єдиного рахунка помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені надсилаються ДПС до Казначейства у межах залишку коштів на єдиному рахунку.

Додатково Мінфін у новій формі виклав Форму електронного висновку про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені та Форму електронного повідомлення про повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО на підставі поданої платником податків податкової декларації.

Хотіли спробувати продукти LIGA360 безкоштовно? До 28 квітня ви можете 2 тижні тестувати наші рішення для бухгалтерів, юристів та бізнесу. Усе законодавство, професійна аналітика, автоматичні сигнали про зміни та понад 50 цифрових інструментів. Дізнавайтеся про умови тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини