Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки змінить порядок врахування премій при обчисленні відпускних

Реклама

При розрахунку середнього заробітку за новими правилами (діють із 12.12.2020 року) у роботодавців виникають труднощі із врахуванням премій за 2 та більше місяців. На цей момент уже звертали увагу в ЄБА та апелювали до Мінекономіки про необхідність змін до Порядку № 100.

Схоже в Мінекономіки нарешті відреагували на заклики роботодавців та розробили проект постанови КМУ "Деякі питання обчислення середньої заробітної плати".

Запропоновано суми нарахованої зарплати, крім премій (в тому числі за місяць) та інших стимулюючих виплат за підсумками роботи за певний період, враховувати у тому місяці, за який вони нараховані.

Премії (в тому числі за місяць) та інші стимулюючі виплати за підсумками роботи за певний період при обчисленні середньої зарплати будуть враховуватись в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця в якому вони нараховані. Для цього до заробітку відповідних місяців розрахункового періоду додається частина, яку визначатимуть діленням суми премії або іншої стимулюючої виплати за підсумками роботи за певний період на кількість відпрацьованих робочих днів періоду, за який вони нараховані, та множенням на кількість відпрацьованих робочих днів відповідного місяця, що припадає на розрахунковий період.

Працівникам, яким у період з 12.12.2020 року до набрання чинності проектом постанови, нарахували середню зарплату відповідно до Порядку № 100 (діючого із 12.12.2020 року) без врахування нарахованих у цьому періоді премій та виплат за підсумками роботи за певний період, протягом трьох місяців після набрання чинності проектом постанови донарахують середню зарплати з урахуванням п. 3 Порядку № 100.

Ознайомтеся зі статтею "Перерахунок середнього заробітку: премія в розрахунковому періоді із "запізненням" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини