Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС перевіряє доходи ФОПів на підставі співставлення даних звітності

Реклама

На рівні ДПС проводять співставлення між даними, вказаними підприємцями у звітності, та даними інформаційних баз за ознакою доходу "157 - дохід отриманий від здійснення підприємницької діяльності".

Тобто, ДПС звіряє дані із декларацій ФОП та податкових розрахунків, поданих податковими агентами, які вказували виплату доходів ФОП із ознакою доходу "157".

За 2019 рік знайшли розбіжності по 513 ФОПам, якими у податкових деклараціях вказано обсяг отриманого доходу у розмірах менше ніж вказано податковими агентами у розрахунку ф. № 1ДФ, на загальну суму 911,8 млн грн. Це свідчить про можливі випадки заниження доходу, що підлягає оподаткуванню та не надходження відповідних податків до бюджету.

Встановлені розбіжності ще потребують уточнення в джерелах виплати доходу. Тому на адресу податкових агентів надсилають запити щодо підтвердження або спростування сум доходів, виплачених на користь ФОП. Після підтвердження податковими агентами фактично виплаченого обсягу доходу на користь ФОП і у разі відмови надати уточнюючі податкові декларації, матеріали передають до управління податкового аудиту для перевірок.

Підприємців запрошують до контролюючих органів для надання пояснень щодо існуючих розбіжностей.

Тож ДПС пропонує ФОПам перед поданням податкової звітності проводити звірку з податковими агентами, від яких отриманий дохід. На даний час це можливо зробити в Електронному кабінеті платника податків.

Джерело: повідомленням ГУ ДПС у Харківській області.

LIGA360 допоможе тримати на контролі підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360: Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини