Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національний банк пом’якшив карантин для готівки

Реклама

Національний банк України інформує, що зменшує термін зберігання на карантині готівки, прийнятої від банків з обігу, із 14 до 5 днів. Таке рішення ухвалено, керуючись рекомендаціями МОЗ. Зокрема, згідно з оновленими інструкціями Центру контролю та профілактики захворювань ризик зараження людей коронавірусом SARS-CoV-2 через контакт із забрудненими поверхнями або предметами, зокрема готівкою, як правило, вважається низьким. Водночас п'ятиденний термін значно перевищує період виживання коронавірусу на поверхнях (від кількох годин до трьох діб).

Тому надалі термін перебування готівки в окремому сховищі на карантині скорочується до 5 днів. Після п'ятиденного карантину здійснюватиметься автоматизоване оброблення банкнот за допомогою спеціалізованих високошвидкісних машин. Банкноти, придатні для повернення в обіг, упаковуватимуться в пачки та термоусадкову плівку. На цьому етапі пачки банкнот у термоусадковій печі піддаються температурному шоку (160 градусів за Цельсієм), що теж сприятиме боротьбі з вірусом і мінімізації ризику зараження.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ уже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини