Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада змінила правила декларування доходів державних службовців

Реклама

Парламентом прийнято Закон "Про внесення доповнень до Закону України "Про запобігання корупції" (щодо удосконалення окремих аспектів декларування)" (законопроект № 5173).

Метою законопроекту є усунення окремих практичних перепон у процесі подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Це дозволить сумлінним декларантам уникнути пов'язаних з корупцією правопорушень, а Національному агентству з питань запобігання корупції діяти у правовому полі.

Перш за все доповнюється ст. 36 Закону України "Про запобігання корупції" новим пунктом, яким запроваджується нижня межа в 0,25 прожиткового мінімуму, до якого передача в управління цінних паперів акціонерного товариства - резидента України не здійснюється. Цікаво, що первісно у проекті передбачалася нижня межа в 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Також Закон виводить з-під декларування номери рахунків, на яких обліковуються некомпенсовані заощадження Ощадного банку СРСР, хоча самі суми заощаджень й надалі декларуються.

Згідно із Законом, не потрібно включати до декларації як видатки і правочини операції з обміну валют. Також такі операції не потребують повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Також передбачено можливість зазначати номер в Єдиному державному демографічному реєстрі лише у разі його присвоєння особі.

Понад 90 млн судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини