Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На COVID–доплату медикам нараховують ЄСВ

Реклама

Медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я державної та/або комунальної власності, які безпосередньо зайняті у запобіганні поширенню COVID-19, встановлюють доплату у розмірі до 300% зарплати (посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням передбачених законодавством обов'язкових доплат та надбавок. Її виплачують на період карантину, уведеного для ліквідації COVID-19 (п. 1 постанови КМУ від 23.03.2020 р. № 246).

Конкретний перелік посад працівників, яким встановлюють цю доплату, затверджує керівник відповідного закладу охорони здоров'я.

При цьому база нарахування ЄСВ - сума нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову зарплату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати. У свою чергу доплати, надбавки, гарантійні і компенсаційні виплати, передбачені чинним законодавством, відносять до фонду додаткової зарплати.

Тому суми вказаної доплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я державної та/або комунальної власності, які безпосередньо зайняті у ліквідації COVID-19, є базою нарахування ЄСВ.

За повідомленням ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Ознайомтеся зі статтею "Лікарняні із "запізненням": нарахування ЄСВ" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини