Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС озвучила нюанси оформлення звітності з ПДВ після внесення останніх змін до форми декларації

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що 12.03.2021 року набрав чинності наказ Мінфіну № 131, яким, зокрема, внесено зміни до форми податкової декларації з податку на додану вартість та форми уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок. Подання податкової декларації з ПДВ за формою, яка враховує зміни, внесені Наказом № 131, вперше здійснювалось за звітний період березень 2021 року.

Податківці наголошують, що істотних змін зазнали додатки до декларації ПДВ. Так, із декларації з ПДВ вилучено додаток 5 (розшифровка контрагентів).

Частина інформації, яку відображали у старому додатку 5, розкривається в новому додатку 1. Отже, додаток 1 зазнав найбільше змін.

Розділ І "Податкові зобов'язання" додатка 1 містить дві таблиці. Таблиця 1.1 - це "Відомості про включені суми податку на додану вартість, вказані в податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання податкової декларації з ПДВ, до суми податкових зобов'язань за звітний (податковий) період". Тобто, у Таблиці 1.1 наводяться дані лише по незареєстрованим податковим накладним за звітний період на дату подання декларації.

Таблиця 1.2 - це "Відомості про коригування податкових зобов'язань згідно зі статтею 192 та пунктом 199.1 статті 199 розділу V Кодексу у разі збільшення суми компенсації за звітний (податковий) період на підставі розрахунків коригування, складених у звітному (податковому) періоді та не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання податкової декларації з податку на додану вартість". У Таблиці 1.2 слід зазначати лише коригування на збільшення податкових зобов'язань у розрізі розрахунків коригування, незареєстрованих у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Розділ ІІ "Податковий кредит" нового додатка 1 також містить 2 таблиці:

- Таблиця 2.1 "Відомості про операції з придбання з податком на додану вартість, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7%";

- Таблиця 2.2 "Відомості про коригування податкового кредиту згідно зі статтею 192 розділ V Кодексу".

Вищезазначені таблиці повинні містити розшифровку усього податкового кредиту і його коригування за звітний період.

Маєте питання щодо бухгалтерського обліку? З ним допоможе комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360:Бухгалтер. Тут зібрані усі щоденні ситуації для бухгалтера, а також є консультації особистого експерта. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини