Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба назвала, хто найчастіше порушує карантинні обмеження

Реклама

Держпродспоживслужба інформує, що спільно з органами влади та місцевого самоврядування продовжує здійснювати перевірки дотримання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину на об'єктах нагляду. Зокрема щодо дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції:

  • в закладах громадського харчування;

  • на об'єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках;

  • у перукарнях та салонах краси,

  • у закладах фізичної культури та спорту;

  • у дошкільних закладах, закладах загальної середньої освіти та вищої та середньої освіти, гуртожитках освітніх закладів тощо.

Так, за період з 3 по 9 травня територіальними органами Держпродспоживслужби здійснено 28834 заходів нагляду, порушення встановлено на 2449 об'єкті (8 %), тобто на кожному одинадцятому перевіреному об'єкті. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 2890 приписів (пропозицій), складено 602 протоколи, у 670 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 299 випадках поінформовано органи Національної поліції.

Порушення карантинних вимог виявлено серед перевірених:

- у 12% дошкільних заклади освіти;

- в 11% об'єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків);

- у 10% інших об'єктів нагляду (агропромислові ринки, аптеки, ТРЦ, розважальні заклади, об'єкти водозабезпечення, транспорт тощо);

- у 9% закладів громадського харчування, перукарень та салонів краси;

- у 7% об'єктів торгівлі непродовольчими товарами;

Також фахівцями Держпродспоживслужби вживаються превентивні заходи, зокрема надаються попередження суб'єктам господарювання щодо недопущення в подальшому порушення карантинних вимог та необхідності дотримання протиепідемічних заходів.

Як відомо, з 24 лютого 2021 року в Україні діє модель адаптивного карантину. Станом на 9 травня 2021 року в жодній області України не встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. У переліку помаранчевої зони - Волинська, Донецька, Житомирська, Тернопільська та Черкаська області. При цьому, у жовтій зоні наразі перебуває Київ та 17 областей України.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ - унікальним комплексом інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН, який допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та забезпечить надійне партнерство. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ну а подавати звітність без помилок та вчасно вам допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому є все, що справді потрібно підприємцю, - актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини