Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівникам внутрішнього аудиту держорганів готують обов’язкову сертифікацію із 2023 року

Реклама

Мінфін розраховує поетапно запровадити з 1 січня 2023 року сертифікацію працівників підрозділів внутрішнього аудиту державних органів. Для цього розміщено для громадського обговорення відповідний проект постанови КМУ.

Відповідно до запропонованих положень проекту, особи, які не мають сертифіката та підлягають обов'язковій сертифікації, проходять її:

- за черговістю, встановленою Мінфіном, - особи, які призначені на посади до 1 січня 2023 року;

- протягом одного року з дати призначення на посаду - особи, які призначаються на посади з 1 січня 2023 року.

Сертифікація передбачатиме складання кваліфікаційного іспиту, за результатами успішного складання якого видаватимуть сертифікат.

Отримувати сертифікат обов'язково:

- керівникам та заступникам керівників підрозділу державного органу та його територіальних органів;

- керівникам та заступникам керівників структурних підрозділів у складі підрозділу державного органу та його територіальних органів;

- посадовим особам державного органу та його територіальних органів, на яких покладено повноваження щодо здійснення внутрішнього аудиту.

Проходження сертифікації працівником підрозділу внутрішнього аудиту та отримання відповідного сертифіката Мінфіну буде підставою для підвищення його посадового окладу до 30% у межах затвердженого фонду оплати праці.

Оцініть переваги преміум-пакетів LIGA360. Тільки до 14 травня ви можете безкоштовно протестувати максимум цифрових інструментів для бухгалтера. Дізнавайтесь про умови акції прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини