Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінить порядок розгляду скарг на вимогу про сплату недоїмки із ЄСВ

Реклама

Мінфін розробив зміни до Порядку розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати ЄСВ та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу. Проект відповідного наказу розміщений на сайті міністерства.

Як пояснюють в Мінфіні, Законом № 465 внесли зміни до Закону про ЄСВ в частині уточнення порядку направлення вимоги про сплату недоїмки з ЄСВ, порядку і строків розгляду податковим органом скарги платника ЄСВ.

Строк розгляду скарги скоротили з 30 до 20 календарних днів, передбачили можливість продовження строку розгляду скарги до 60 днів та визначили, з якої дати скаргу вважають задоволеною на користь платника ЄСВ у зв'язку із закінчення строку її розгляду.

Тому відповідний Порядок викладуть в новій редакції аби привести його у відповідність із раніше прийнятими законодавчими змінами.

Після прийняття відповідного проекту Мінфіном він запрацює через 10 днів із дня його офіційного опублікування.

Маєте питання щодо бухгалтерського обліку? З ним допоможе комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360: Бухгалтер. Тут зібрані усі щоденні ситуації для бухгалтера, а також є консультації особистого експерта. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини