Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава почне повертати собі ділянки, незаконно приватизовані 10-15 років тому — міністр агрополітики

Реклама

Роман Лещенко, міністр аграрної політики і продовольства України, заявив, що стосовно порушень земельного законодавства термінів давності немає, тому держава буде повертати землю, яку було незаконно отримано навіть 10 чи 15 років тому.

"Мова йде не про простих громадян України, які скористалися правом безоплатної приватизації в рамках норм, установлених Земельним кодексом. Мова йде про людей, які, зловживаючи владою та посадовим становищем, скористалися правом безоплатної приватизації десятки разів. Це коли посадові особи та члени їхніх родин, махінатори, консолідували у своїх руках тисячі гектарів використовуючи недоліки земельного законодавства", - сказав Роман Лещенко.

Він навів приклади, як одна особа отримувала по два гектари одночасно в Карпатах, в прибережній зоні на Одещині та ще й в центрі країни. Також земельний аудит виявив випадки, коли землю оформлювали на померлих людей.

"Проблема в тому, що з точки зору реалізації захисної функції держави кожна справа, кожна технічна реалізація займає в часі дуже велику кількість процесуальних заходів. Важливим є вчасне замороження активів, щоб не було відчуження і перепродажу. А далі виключно через судовий порядок із відповідними процесуальними заходами. Для нас дуже важливо заморозити ці активи, щоб вони не були виведені й перепродані. А судова система буде це відпрацьовувати", - підсумував урядовець.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини