Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна надсилати податковій поштою облікові заяви платників податків

Реклама

Заява за формою № 1-ОПП (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) (далі - заява за ф. № 1-ОПП), заява про реєстрацію постійного представництва нерезидента в Україні як платника податку на прибуток за формою № 1-ОПН (далі - заява за ф. № 1-ОПН), заява (для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) за формою № 5-ОПП, заява про ліквідацію або реорганізацію платника податків за формою № 8-ОПП можуть бути направлені до контролюючих органів платниками податків, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та які не включаються до ЄДР, поштовим відправленням.

При цьому копії документів, які подаються разом із такими заявами, повинні бути засвідчені нотаріально або державним органом, який видав (зареєстрував) документи, здійснив реєстрацію незалежної професійної діяльності чи акредитував (зареєстрував, легалізував) платника податків.

Заяви за ф. № 1-ОПП, за ф. № 1-ОПН з позначкою "Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку", заява про взяття на облік за неосновним місцем обліку за формою № 17-ОПП та повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП можуть бути надіслані до контролюючого органу як поштовим відправленням, так і засобами електронного зв'язку в електронній формі (подання заяви за ф. № 1-ОПН в електронній формі можливо після доопрацювання).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.13 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Ознайомтеся зі статтею "Підприємець орендує робоче місце (коворкінг): чи треба подавати повідомлення за формою 20-ОПП" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини