Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект Кабміну про внесення змін до ПКУ скасує податкові пільги для продавців квартир на вторинному ринку

Реклама

Урядовий законопроект №5600 про внесення змін до ПКУ, про який ми вже розповідали, додатково пропонує скасування пільг зі сплати ПДВ для суб'єктів господарювання, які займаються перепродажем квартир на вторинному ринку. Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

"Норма проекту спрямована на суб'єкти господарювання, які мають бізнес з перепродажу квартир на вторинному ринку та створюють неконкурентні умови для забудовників, тому що не сплачують ПДВ. Ця норма не стосується фізичних осіб, оскільки вони не є платниками ПДВ", - пояснив урядовець. На його думку, ця норма не вплине на ціни на житло.

Перший продаж нового житла і надалі буде обкладатися ПДВ. Також зберігається пільга для першого продажу доступного житла та житла, що будується за державні кошти.

За словами С. Марченка, передбачене законопроектом № 5600 збільшення ставки податку на дохід фізосіб до 18% стосується лише доходів, отриманих від продажу третього та наступних об'єктів нерухомості протягом одного року: "Ця норма не стосується пересічних громадян. Продаж трьох і більше об'єктів нерухомості за рік - це бізнес". Чинні ставки ПДФО для продажу протягом року першого об'єкта нерухомості (0%) і другого (5%) залишать без змін.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" та "Інтербух", а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини