Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пластикові пакети будуть лише біорозкладні та лише за гроші — Президент підписав Закон

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" №1489-IX, який Верховна Рада ухвалила 1 червня.

Документ регулює обіг пластикових пакетів та має на меті стимулювати розвиток виробництва біорозкладних пластикових пакетів. Зокрема, Законом забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів (крім біорозкладних) у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування. Пластикові пакети мають надаватися лише за гроші. При цьому роздрібні ціни на такі пакети не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, які встановлює Кабінет Міністрів України.

Також передбачається обов'язкове маркування біорозкладних пластикових пакетів та встановлюються штрафи за порушення цих норм.

Документ набирає чинності на наступний день після його опублікування та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності, крім окремих його положень.

У Міндовкілля уточнили, що вже із 1 січня наступного року в Україні буде заборонено розповсюдження оксорозкладних (оксобіорозкладних) пакетів. Із березня 2022 року магазини, супермаркети, аптеки та кафе перестануть пропонувати відвідувачам тонкі пакети товщиною стінки до 50 мкм.

Як виняток, в обігу залишаться біорозкладні та надтонкі пакети в якості первинної упаковки для риби, м'яса, сипучих, льоду - до 2023 року. За цей час мають з'явитися більш екологічні альтернативи.

Де бухгалтеру швидко знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини