Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як будуть видавати е-лікарняні — проект наказу МОЗ

Реклама

МОЗ оприлюднило для обговорення проєкт наказу "Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності". Як ми вже повідомляли, з 1 вересня видача електронних лікарняних стане загальнообов'язковою.

Запропонований міністерством проект наказу передбачає, що листок непрацездатності формується в Реєстрі на підставі медичних висновків у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Дати відкриття та закриття листка непрацездатності будуть відповідати датам початку та закінчення періоду дії медичного висновку, на підставі якого він сформований.

Сформований листок непрацездатності у день створення (відкриття) стає доступним для перегляду в кабінеті страхувальника та застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ, але до дати закінчення періоду його дії (закриття) не може передаватися до страхувальника як підстава для нарахування виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.

Також проект передбачає випадки, коли період тимчасової непрацездатності у листку непрацездатності може бути скорочено, та особливості формування листків непрацездатності за причиною непрацездатності "вагітність та пологи".

Де бухгалтеру швидко знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини