Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Використання електронного паспорту та інші новації у відкритті банківських рахунків — постанова НБУ

Реклама

Національний банк повідомив, що на виконання вимог норм нового законодавства України унормував низку питань, пов'язаних з відкриттям банківських рахунків.

Зокрема регулятор розширив можливості використання рахунків умовного зберігання (ескроу):

  • приватні нотаріуси зможуть відкривати рахунок умовного зберігання (ескроу) для вчинення нотаріальних дій із прийняття від боржника грошової суми боргу;

  • бенефіціари рахунку умовного зберігання (ескроу) (зазначені у договорі, як отримувачі коштів з цього рахунку) зможуть давати вказівку банку для перерахування іншій особі коштів з такого рахунку.

Також Нацбанк визначив порядок обігу нових цінних паперів - ощадних сертифікатів банку та врегульовував питання відкриття рахунків міжнародним організаціям.

Для іноземних представництв, що користуються імунітетом і дипломатичними привілеями, та юридичних осіб-нерезидентів зменшений перелік документів, що подаються під час відкриття рахунків.

НБУ надав громадянам право під час відкриття рахунків пред'являти працівнику банку е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон, е-свідоцтво про народження та дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з використанням мобільного додатку "Дія".

Такі норми передбачені постановою Правління НБУ від 14.06.2021 р. № 50, яка набрала чинності 16 червня 2021 року. Цим документом внесені зміни до:

- Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків;

- Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними та фізичними особами;

- Порядку відкриття і закриття рахунків виборчих фондів.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Замовляйте LIGA360 сьогодні та будьте впевнені у своїх бізнес-зв'язках.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини