Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін відкоригував порядок заповнення фінзвітності для бюджетників

Реклама

Наказом Мінфіну від 25.05.2021 р. № 285 уточнено окремі норми Порядку заповнення форм фінзвітності в держсекторі.

По-перше, суб'єкти держсектору, створені шляхом реорганізації протягом звітного періоду, в тому числі у зв'язку із зміною бюджету, з якого здійснювались видатки на їх утримання, фінзвітність складають і подають контролюючим суб'єктам держсектору та органам Казначейства за місцем обслуговування в установленому законодавством порядку.

По-друге, реорганізовані суб'єкти держсектору річну фінзвітність складають та подають суб'єкту держсектору, під контролем якого вони перебували.

По-третє, усі форми фінзвітності, а також консолідовану фінзвітність, перевіряють і візують відповідні органи Казначейства шляхом засвідчення підписом на кожній сторінці всіх форм фінансової звітності із зазначенням посади, власного імені та прізвища відповідальної особи органу Казначейства та дати перевірки звітності (у разі подання звітності на паперових носіях).

По-четверте, якщо через технічні причини звітність не подана через АС "Є-Звітність", тоді після усунення обставин, які стали причиною подання звітності на паперових носіях, потрібно все ж подати її через АС "Є-Звітність".

Подавайте податкову звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини