Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін пропонує продовжити строки подання фінзвітності

Реклама

Мінфін оприлюднив проект постанови "Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності".

Ним пропонують подовжити строки подання проміжної фінзвітності і річної фінзвітності та удосконалити положення щодо подання в єдиному електронному форматі річної фінзвітності за 2020 рік та проміжної фінзвітності за 2021 рік, складених на основі таксономії фінзвітності за МСФЗ.

Підприємства, які належать до мікропідприємств, малих підприємств, непідприємницькі товариства та підприємства, які ведуть спрощений бухоблік доходів та витрат, подаватимуть річну фінзвітність не пізніше 28 лютого наступного за звітним року.

Підприємства, які зобов'язані оприлюднювати річну фінзвітність, подаватимуть органам статистики та податковим органам звіт про фінансовий стан (баланс) і звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати) (крім консолідованих) з використанням автоматизованої системи "Єдине вікно подання електронної звітності" за звітний рік не пізніше 28 лютого наступного за звітним року, за I квартал, перше півріччя, дев'ять місяців - не пізніше 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Підприємства, які для складання фінзвітності застосовують МСФЗ, річну фінзвітність та річну консолідовану фінзвітність, складені на основі таксономії, разом з відповідними аудиторськими звітами, подаватимуть до центру збору фінзвітності не пізніше 01 червня року, наступного за звітним.

Підприємства, які належать до середніх підприємств, подаватимуть річну фінзвітність та річну консолідовану фінзвітність не пізніше 01 червня року, наступного за звітним.

Проміжна фінзвітність (I квартал, перше півріччя, дев'ять місяців), крім консолідованої, буде подаватись підприємствами не пізніше 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Підприємства, які відповідно до законодавства зобов'язані подавати фінзвітність в єдиному електронному форматі до центру збору фінзвітності, подаватимуть річну фінзвітність та річну консолідовану фінзвітність за 2020 рік, проміжну фінзвітність за 2021 рік (I квартал, перше півріччя, дев'ять місяців), складені на основі таксономії, до центру збору фінзвітності в електронному форматі не пізніше 31 грудня 2021 року.

Подавати звітність та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини