Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прожитковий мінімум з 1 липня зросте — міністр соцполітики

Реклама

Із 1 липня прожитковий мінімум найнижчої категорії становитиме 1854 гривні. Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна: "Я завжди орієнтуюся на категорію з найменшим рівнем. Це на непрацездатних, пенсіонерів. Тому що від нього залежні всі доплати, які ми зараз будемо перераховувати, пенсії… У цьому році ми зробили вже декілька підвищень. Ми зробили 1 січня, коли піднімалася мінімальна зарплата. Ми зробили у березні індексацію для 8 мільйонів людей. В липні будемо перераховувати прожитковий для людей, у кого доплати, надбавки ( шахтарські, дітям війни). Там є багато різних надбавок, доплат до пенсій, які розраховуються від прожиткового. І також підвищуються пенсії деяким категоріям пенсіонерів".

Загальний прожитковий мінімум у 2021 році становить 2189 гривень з 1 січня по 30 червня. З липня по кінець листопада він має зрости до 2294 гривень, з 1 грудня - 2393 гривні.

Для дітей від шести до 18 років і працездатних людей цей показник дещо вищий, для дітей до шести років та осіб, які втратили працездатність - нижчий.

Детально про розміри прожиткового мінімуму у 2021 році читайте в матеріалі "Прожитковий мінімум 2021".

Маєте питання щодо розрахунку лікарняних та винагород? Відповіді знайдете в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" та "Інтербух". Більше про переваги дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини