Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міненерго пропонує перенести підвищення цін на електроенергію для населення ще на місяць

Реклама

Міністерство енергетики ініціювало продовження терміну дії чинного ПСО до 1 серпня. Це створить умови для можливості використання об'єктивних даних для належного обрахунку моделі фінансової стабільності учасників ПСО для забезпечення тривалого стійкого ефекту. ПСО - це покладання спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії.

"Нова модель ПСО має реалізувати два головних завдання: захистити соціально вразливі верстви населення через зниження та прогнозованість тарифу, а також забезпечити підприємствам генерації можливість для модернізації виробничих потужностей та стабільної роботи", - йдеться в повідомленні Міненерго.

Як відомо, у кінці грудня минулого року Кабмін скасував пільговий тариф на перші 100 кВт електроенергії в розмірі 0,9 грн/кВт-год. Було встановлено єдиний тариф на електроенергію для населення - 1,68 грн/кВт-год. Наразі він діє до 30 червня.

За різноманітними повідомленнями у ЗМІ нова модель ПСО має передбачати диференційований підхід до оплати електроенергії в залежності від категорій споживачів, зокрема - меншу плату для тих побутових споживачів, які споживають за місяць менше 100 кВт-год. За попередніми оцінками максимальний тариф може сягати 3 грн/кВт-год.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ уже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини