Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня на 1 жовтня — міністр пояснила перенос дати індексації пенсій

Реклама

Із 1 липня індексацію пенсій проведуть понад 1 мільйону українців. Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна: "Треба сказати, що ми з 1 липня для більш, ніж мільйона людей, будемо індексувати по 100 гривень. Це та категорія людей, яка не потрапила в індексацію. В 2017 році було так ухвалене пенсійне законодавство, і деякі категорії людей вилучені з індексації. Індексація стала вибірковою ... Пенсія - це теж дохід. Вона має не знецінюватися. І це, до речі, теж норма Конституції, яку ми маємо виконувати. Тому зараз ще 1 мільйону додамо по 100 гривень. Це буде щомісячна доплата до пенсії".

Водночас індексацію пенсій тих, хто старше 75 років, перенесли з 1 липня на 1 жовтня. "Ми перенесли. Тоді у нас недостатньо було трошечки ресурсу. Але головне було зробити індексацію пенсій з березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму „75 плюс“. По 400 гривень всі отримають і будуть її отримувати щомісяця", - пояснила вона.

Марина Лазебна додала, що у 2022 році пенсіонерам від 80 років щомісяця доплачуватимуть по 500 грн, а пенсіонерам від 75 років - по 400 грн, при цьому ці суми також підлягатимуть індексації.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг за допомогою сервісів SMS-маяк і SMS-маяк Земля. Завдяки їм можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача). Спробуйте і поставте свою нерухомість на контроль.

Після підвищення з 1 липня прожиткового мінімуму для непрацездатних мінімальна пенсія збільшиться на 85 грн і становитиме 1854 грн.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте доступ уже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини