Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлено підвищені штрафи за перевантаження автомобіля та невиконання вимоги про зупинку – новий Закон

Реклама

Прийнято Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю" (проект № 3743).

Законом внесено зміни до КпАП, якими законодавчо закріплена:

- можливість фіксації в автоматичному режимі порушень, пов'язаних з відсутністю документів (дозволів) щодо узгодження умов та режимів перевезення в разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документу про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів;

- повноваження Укртансбезпеки щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю.

Законом підвищено відповідальність автомобільних перевізників за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм.

Законом запроваджено відповідальність за відмову від габаритно-вагового контролю, яка передбачає, зокрема накладення штрафу у розмірі 51000 грн та за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаро-транспортної накладної або інших передбачених законодавством документів на вантаж.

Зокрема, запроваджується адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото і кінозйомки, відеозапису в тому числі зафіксовані в автоматичному режимі.

Змінами до КпАП встановлена відповідальність за невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів вимог уповноважених посадових осіб Укртрансбезпеки та його територіальних органів, про зупинку транспортного засобу.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини