Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підприємцю звітувати по ЄСВ при припинені діяльності – ДПС

Реклама

У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця - платника єдиного податку, яка є платником ЄСВ, після 01.04.2021 р., така особа зобов'язана подати додаток 1 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" з типом форми "після припинення" у складі декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця.

Прозвітувати необхідно у строк протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу або до закінчення такого звітного періоду, на який припадає дата припинення підприємницької діяльності.

Також, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, слід сплатити єдиний внесок.

Також радимо матеріал "Закриваємо ФОП: алгоритм дій" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Візьміть участь у всеукраїнському дослідженні “Індекс легкості роботи бухгалтера” від ЛІГА:ЗАКОН. Ми збираємо думки про найважливіші аспекти професії бухгалтера. А 16 липня ми поділимося з вами результатами й розіграємо призи серед учасників. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини