Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гарантовані банківські вклади зростуть до 600 тис. грн – прийнято за основу Закон

Реклама

ВРУ прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб".

Ним пропонують:

- забезпечити плавність процесу та мінімізувати можливі ризики в процесі набуття АТ "Державний ощадний банк України" статусу банку-учасника системи гарантування вкладів фізичних осіб;

- забезпечити фінансову стійкість системи гарантування вкладів фізичних осіб шляхом розрахунку необхідного значення цільового показника, встановлення розміру базової річної ставки регулярного збору та запровадження механізмів їх розрахунку та порядку встановлення;

- запровадити положення щодо порядку проведення стрес-тестування системи гарантування вкладів фізичних осіб;

- удосконалити механізми надання Фонду кредитної підтримки з боку НБУ та Держави;

- удосконалити процедуру встановлення граничного розміру відшкодування коштів за вкладами (у разі отримання відповідних рекомендацій Ради з фінансової стабільності), а також поступове збільшення суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами з 400 000 до 600 000 гривень (протягом визначеного періоду) у разі забезпечення фінансової стійкості Фонду.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини