Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін уже підготував форму декларації для податкової амністії

Реклама

Починаючи із 21.07.2021 року діє Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" від 15.06.2021 р. № 1539-IX.

Фактично ж декларування в рамках податкової амністії почнеться 1 вересня.

Для реалізації цього процесу Мінфін розробив проект наказу "Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання".

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде проведене з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату відповідного збору.

Водночас подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації не виступає окремим спеціальним порядком офіційного визнання або підтвердження державою фактів виникнення, переходу або припинення прав на активи, щодо яких подають таку декларацію.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.

В одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не треба зазначати інформацію про джерела одержання (набуття) декларантом об'єктів декларування.

Подаватимуть одноразову (спеціальну) добровільну декларацію в електронній формі через електронний кабінет.

Також до одноразової (спеціальної) добровільної декларації можна буде додавати відповідні документи або належним чином засвідчені їх копії, які підтверджують вартість об'єктів декларування, які знаходяться (зареєстровані) на території України.

Як отримати знижку 30% на цифрове рішення LIGA360: Бухгалтер? Заповніть форму на сайті.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини