Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алкоголь і сигарети не можна буде продавати в одному магазині з продуктами — законопроект

Реклама

Одним з народних депутатів зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону № 481 щодо реалізації алкогольної та тютюнової продукції у спеціалізованих магазинах (№ 5805 від 19.07.2021 р.).

Так, продаж відповідної продукції має бути заборонений у приміщеннях торговельних організацій, що здійснюють торгівлю продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами.

Відповідно дозволеним буде продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння виключно у спеціалізованих стаціонарних торгівельних точках (магазинах), де інші товари, крім перелічених, не продаються.

Штраф за порушення такого обмеження автор законопроекту пропонує встановити у розмірі десяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених законом на час сплати штрафу. Тобто зараз ця сума склала б 23790 грн.

Бажаєте отримувати сповіщення про зміни контрагентів й законодавства? Налаштуйте смарт-сигнали в LIGA360:Бухгалтер - і у вас завжди будуть актуальні реквізити контрагентів і нормативно-правова база. Замовляйте тестовий доступ, щоб спробувати усі інструменти LIGA360 для бухгалтерів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини