Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гарантії та техпаспорти на товари стануть електронними, але вибір за споживачем

Реклама

Президент України підписав Закон України "Про внесення змін до статті 7 Закону України "Про захист прав споживачів" щодо гарантійних зобов'язань в електронному вигляді" від 01.07.2021 р. № 1603-IX.

В Офісі Президента України відзначають, що тепер буде можливість у споживача отримати експлуатаційні документи та гарантійні зобов'язання в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника. Йдеться про паспорт або будь-який інший документ на технічно складні побутові товари, який додається до них.

Таким чином буде діджиталізовано бізнес-процеси та покращено сервіс, який надають споживачу при гарантійному обслуговуванні товарів.

Якщо звернутися до норм ухваленого Закону, то у випадку надання гарантійних зобов'язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті виробника в установленому ним порядку.

Однак на прохання споживача реєструвати технічно складні побутові товари на офіційному веб-сайті виробника і оформлення гарантійних зобов'язань в електронному вигляді буде продавець під час продажу такого товару.

Також споживача може вимагати від продавця надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари (паспорт або будь-який інший документ, що додається до товару) в паперовому вигляді.

Із судовою практикою у сфері захисту прав споживачів допоможе система VERDICTUM, яка містить більш ніж 70 млн. судових рішень. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини