Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Без дизеля і бензину — за урядовим законопроектом із 2030 року зареєструвати можна буде тільки електромобілі

Реклама

Мінінфраструктури повідомляє про оприлюднення проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів"

Цим урядовим законопроектом передбачається запровадити поетапну заборону ввезення та першої державної реєстрації в Україні автомобілів з двигунами внутрішнього згорання, у тому числі і вироблених в Україні. Пропонується заборона держреєстрації:

  • з 01.01.2027 р. вживаних автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згорання;

  • з 01.01.2030 р. нових автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згорання, а також вживаних і нових автомобілів з бензиновими двигунами внутрішнього згорання.

Заборона не буде поширюватися на автомобілі Збройних Сил України та інших військових формувань, автомобілі що використовуються фермерськими господарствами з метою їх використання поза межами автомобільних доріг загального користування при веденні фермерського господарства та автомобілі, що набуваються у спадок, а також на автомобілі виготовлені до 01 січня 1981 року.

Автори законопроекту вважають можливими ризиками ввезення на митну територію України напередодні дат настання заборони ввезення значної кількості вживаних автомобілів з ДВЗ з країн Європейського Союзу, у значно більшій кількості за звичайні обсяги, з метою їх подальшої реалізації в Україні. Шляхами мінімізації наведених ризиків вони бачать введення екологічного податку на викиди СО2 та забруднюючих речовин в атмосферне повітря, заходи економічного стимулювання придбання електромобілів.

Не встигаєш за змінами законодавства? Автоматичні сповіщення є у системі LIGA360 вирішать цю проблему. Не пропусти важливих нововведень.

Не проґавте знижку 30% на цифрові рішення LIGA360 для бухгалтера й аудитора. Переходьте за посиланням, щоб отримати спеціальну пропозицію. Пропозиція обмежена.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини