Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінює розміри посадових окладів в місцевих радах

Реклама

Уряд на засіданні 28.07.2021 року розгляне і прийме проект постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268".

Таким чином, встановлять нові посадові оклади посадовим особам органів місцевого самоврядування, зокрема, у територіальних громадах. Фактично з'являються нові редакції додатків 48-53 та 55 до постанови № 268 із схемами посадових окладів в органах місцевого самоврядування.

Зміни зводиться до того, що переглядають найнижчі розміри посадових осіб органів місцевого самоврядування (провідному спеціалісту, спеціалісту І категорії, спеціалісту ІІ категорії та спеціалісту) обласного та районного рівня виходячи з умов оплати праці, встановлених для держслужбовців відповідних категорій і посад.

Також скасовують віднесення областей та міст до груп за оплатою праці. Натомість для сільських, селищних рад та їх виконавчих комітетів (виконавчих органів) рівень окладів залежить від чисельності осіб в територіальній громаді. Найнижчі оклади будуть там, де така чисельність від до 15 тис. осіб, а найвища - понад 900 тис. осіб.

Проте особливого підвищення посадових окладів не відбудеться. Керівні посади отримають ті ж самі розміри посадових окладів, а підвищення для спеціалістів складає в межах 100-400 грн.

Якщо ж розміри зарплати (без премії) зменшуються у зв'язку із прийняттям вказаної постанови, тоді на час роботи на займаній посаді виплатять різницю між "старою" та "новою" зарплатою (без премії).

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Також посадовцям місцевих рад підготували нові умови оплати праці.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини