Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір зарплати посадовців місцевого самоврядування буде залежати від кількості мешканців громади — рішення КМУ

Реклама

Кабінет Міністрів України впорядкував умови оплати праці посадових осіб органів місцевого самоврядування. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 28 липня, інформує Мінекономіки. Ухвалення рішення дозволить врегулювати умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування, утворених в рамках адміністративно-територіальної реформи.

Згідно з постановою уряду, будуть визначати розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування, зокрема, у новосформованих територіальних громадах залежно від віднесення міст, селищ, сіл до певних груп за чисельністю населення, приналежності міст та населених пунктів до об'єднаних територіальних громад.

У зв'язку з цим було переглянуто кількість груп (зменшено з 7-ми до 6-ти), до яких належать громади в залежності від чисельності мешканців в них, а також переглянуто розміри посадових окладів працівників їх виконавчих органів з урахуванням зміни класифікації громад по кількості мешканців.

Також у зв'язку із зміною ролі старости, як інституції, переглянуто розміри їх окладів, а саме - дещо збільшено оклади для старост в громадах з низькою чисельністю та водночас зменшено для старост у громадах з великою чисельністю населення.

Постановою також переглядаються найнижчі розміри окладів посадових осіб органів місцевого самоврядування (провідному спеціалісту, спеціалісту I категорії, спеціалісту IІ категорії та спеціалісту) обласного та районного рівня, виходячи з умов оплати праці, встановлених для державних службовців відповідних категорій і посад.

Де бухгалтеру швидко знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини