Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Один місяць вільного продажу сільгоспземлі — де купують найбільше і скільки просять за гектар в середньому

Реклама

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що станом на 30 липня укладено 2901 угоду в рамках чинного ринку землі. Продано 5324 га. Найбільше за площею продано сільгоспземлі в Полтавській (739 га), Харківській (592 га), Кіровоградській (515 га), Київській (438 га) та Чернігівській (355) областях. Найменше - у Києві (2,7 га), Луганській (16,6 га) та Львівській (22,8 га) областях.

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко зазначив, що лише один з двох тисяч власників землі розпорядився нею - продав чи подарував. Сума угод склала 210 млн гривень, тобто, за перший місяць ринку землі середня ціна за український гектар складає 40 тисяч гривень.

"Уже більше 4 тисяч нотаріусів мають доступ до Державного земельного кадастру (ДЗК), який необхідний для перевірки дотримання покупцем обмеження щодо площі сільгоспземель "в одних руках"", - інформує перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець.

Анатолій Мірошниченко, перший заступник голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, зазначає, що "станом на 1 липня понад сто юридичних осіб та понад тисячу фізичних осіб володіли більш як ста гектарами земель сільськогосподарського призначення, багато з них - більш як тисячею гектарів. З 1 липня 2021 року така концентрація земель сільськогосподарського призначення стає неможливою". За його прогнозом, істотних зрушень на ринку земель сільськогосподарського призначення найближчим часом не очікується.

Бізнес захищає свою нерухомість з системою SMS-Маяк: це ефективний онлайн-контроль змін статусу нерухомості та земельних ділянок. Захистіть свій бізнес від рейдерства та шахраїв!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини