Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи встановлено штраф за ігнорування запиту податківців

Реклама

У податковому відомстві розглянули запит щодо відповідальність за ненадання пояснень та документального підтвердження платниками податків на письмовий запит.

Серед іншого, контролери нагадали про те, що платники податків зобов'язані подавати інформацію, визначену в запиті контролюючого органу, та її документальне підтвердження (крім проведення зустрічної звірки) протягом 15 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту.

У разі проведення зустрічної звірки подавати інформацію слід протягом 10 робочих днів.

Документальне підтвердження цієї інформації на вимогу контролюючого органу може бути надано в електронному або паперовому вигляді на вибір платника податків.

У разі якщо запит складено з порушенням вимог ст. 73 ПКУ, платник податків звільняється від обов'язку надавати відповідь на такий запит.

У ПКУ не встановлена відповідальність за ненадання відповідних пояснень та документального підтвердження за письмовим запитом контролюючого органу (крім документації з трансфертного ціноутворення).

Водночас, ненадання платниками податків пояснень та документального підтвердження на письмовий запит у визначені строки є підставою для проведення документальної позапланової перевірки.

Докладніше про це читайте в матеріалі "Як реагувати на запити податкової про надання інформації" в системі LIGA360: Бухгалтер. У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини