Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Забудовникам оновили список електронних будівельних послуг

Реклама

Починаючи із 1 серпня 2021 року до е-системи у сфері будівництва додані три оновлення - повідомили в Мінцифри.

1. Обов'язкове завантаження в е-систему проектної документації. Для об'єктів СС2/СС3 для отримання дозволу на початок будівельних робіт обов'язково подають проектну документацію в повному обсязі, а для СС1 - зазначають номер проектної документації в повідомленнях та деклараціях. Тепер потрібно вносити відомості про координати об'єктів будівництва, їх висотність, розрахунок класу наслідків тощо. Це дозволить уникнути ситуацій, коли відбувались підміни в проектній документації. Наприклад, коли незаконно збільшилась кількість поверхів чи розміри будівництва.

2. Обов'язкове внесення даних про проведену технічну інвентаризацію об'єктів. Відтепер ДАБІ, держреєстратори та нотаріуси можуть отримати довідку про технічну інвентаризацію нерухомості, перш ніж реєструвати її. Це унеможливить використання підробних техпаспортів, якщо забудовник захоче легалізувати будівлю з порушеннями. Дані можуть вносити лише особи, які мають професійну атестацію та сертифікат кваліфікації на право виконання технічної інвентаризації. Ця можливість доступна в особистому кабінеті атестованих осіб в е-системі будівництва.

3. Присвоєння, зміна, коригування, анулювання адреси об'єкта будівництва та об'єкта нерухомого майна буде відбуватись через е-систему. Реєстратори речових прав можуть отримувати відомості про присвоєння адреси з електронної системи у сфері будівництва. Це зменшить кількість контактів людей з чиновниками та зробить систему прозорішою. Також буде можливість відстежувати всі зміни об'єкта.

З рішенням Liga360: Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини