Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ відшкодують лише після камеральної перевірки – ДПС

3 серпня 2021, 16:35
399
0
Реклама

Якщо в платника ПДВ у звітному періоді є від'ємний ПДВ (тобто від'ємне значення різниці податкових зобов'язань і податкового кредиту за звітний період), то він може претендувати на бюджетне відшкодування - нагадують податківці.

Щоправда, заявити на бюджетне відшкодування можна лише суму від'ємного ПДВ, яка:

1) не перевищує суми реєстраційного ліміту на момент подання декларації з ПДВ (пп. "б" п. 200.4 ПКУ). Таку частину від'ємного ПДВ зазначають у рядку 20 декларації з ПДВ;

2) залишається після вирахування суми податкового боргу із ПДВ, що виник у попередніх звітних періодах (пп. "а" п. 200.4 ПКУ, пп. 4 п. 5 р. V Порядку № 21). А ось податковий борг за іншими платежами до держбюджету в розрахунку бюджетного відшкодування участі не бере;

3) сформована з податкового кредиту, фактично сплаченого в попередніх і/або звітному податкових періодах постачальникам товарів/послуг або до бюджету (пп. "б" п. 200.4 ПКУ).

Заявити на бюджетне відшкодування можна лише фактично сплачений податковий кредит (постачальникам - у вартості придбаних товарів і послуг, до бюджету - під час імпорту товарів або придбання послуг у нерезидентів).

Узгодження суми бюджетного відшкодування відбувається, зокрема, за результатами камеральної перевірки. На її проведення відведено 30 к. дн., що настають за останнім днем граничного строку подання декларації з ПДВ, а якщо її подали пізніше, - за днем фактичного подання (п. 76.3 ПКУ).

Докладніше про це читайте в матеріалі "Тема тижня газети "Інтерактивна бухгалтерія": "Бюджетне відшкодування ПДВ"" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух".

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Джерело: повідомлення ДПС у Черкаській області

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини