Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують підприємців за нецільове використання готівкових коштів – ДПС

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що питання щодо порядку ведення касових операцій визначено Положенням № 148.

Так, зокрема, у п. 17 розд. II Положення № 148 передбачено, що суб'єкти господарювання використовують готівкову виручку (готівку), у тому числі готівку, одержану з банку, для забезпечення потреб, що виникають у процесі їх функціонування, а також для проведення розрахунків з бюджетами та державними цільовими фондами за податками і зборами (обов'язковими платежами).

Суб'єкти господарювання не мають права накопичувати готівкову виручку (готівку) у своїх касах понад установлений ліміт каси для здійснення витрат до настання строків цих виплат.

У той же час, Положення № 148 не визначає відповідальності за порушення щодо використання готівкової виручки (готівки) не за цільовим призначенням.

Додатково податківці зазначили, що відповідальність за використання одержаних в установі банку готівкових коштів не за цільовим призначенням була визначена Указом № 436/95, який із 23.06.2019 р. втратив чинність.

Враховуючи зазначене, чинним законодавством із 23.06.2019 р. не передбачено відповідальності за використання готівкових коштів не за цільовим призначенням.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини