Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліквідовані після 1 квітня ФОП – єдинники подають додаток 1 до декларації – ДПС

Реклама

В ДПС відповіли ФОП - платникам ЄП, чи треба у разі ліквідації після 01.04.2021 року подавати додаток 1 податкової декларації із сумами ЄСВ за оновленою формою, затвердженою Наказом № 752.

Останній період, за який необхідно обчислити та сплатити ЄСВ, - це період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому зареєстровано припинення підприємницької діяльності включно (ч. 8 ст. 9 Закону № 2464).

У разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП - платники ЄП у розділі 5 "Тип форми" додатка 1 податкової декларації проставляють позначку "після припинення", а у розділі 6 - дату держреєстрації припинення діяльності.

Починаючи з 1 квітня 2021 року податкова декларація платника ЄП подається за формою, затвердженою Наказом № 752, за податкові звітні періоди 2021 року.

Тож, у випадку держреєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП - платника ЄП, який є платником ЄСВ, після 01.04.2021 року, вона подає додаток 1 до податкової декларації упродовж протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу або до закінчення такого звітного періоду, на який припадає дата припинення підприємницької діяльності. Також упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації, треба сплатити ЄСВ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Також читайте:

- "ДПС надала рекомендації із заповнення звітності для ФОП, який виходить на пенсію та ліквідується";

- "ФОП без діяльності та доходу може отримувати допомогу по безробіттю".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини