Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка звітність "оригінальна", якщо за день декілька разів відправляли звіт – відповідь ДПС

Реклама

В ГУ ДПС у м. Києві звертають увагу, що оригіналом при поданні звітності вважають електронний документ, надісланий останнім до закінчення граничного строку, встановленого законодавством для його подання. Обов'язкові умови - документ повинен бути сформований правильно та прийнятий (зареєстрований), про що надходить друга квитанція про прийняття. Це важливо для тих платників податків, які надіслали до контролюючих органів кілька примірників одного електронного документа (у разі виправлення, неотримання першої квитанції тощо).

Такі норми передбачені п. 12 розділу ІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557.

Також немає обмежень щодо надсилання платником податків протягом одного дня декількох звітних документів в електронному вигляді за різними податковими деклараціями.

Платник податків може повторно відправляти податкові декларації при виправленні помилок до закінчення їх граничного строку подання, вказавши при цьому тип документа "звітний новий".

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини