Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За якою формою подавати податковий розрахунок, якщо не подали його за періоди до 2021 року

Реклама

Податківці пояснили, за якою формою податкові агенти подають податковий розрахунок, якщо його не подавали за попередні звітні (податкові) періоди, в т. ч. до 01.01.2021 року.

Починаючи із 01.01.2021 року діє форма та порядок заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку, затверджені наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773.

Якщо податковий розрахунок не подавався за попередній звітний (податковий) період, платник податків зобов'язаний подати його у поточному звітному (податковому) періоді за формою, що діє на день подання такого розрахунку (пп. 9 п. 9 розділу V Порядку № 4).

Тож, коли податковий розрахунок не подали за попередні звітні (податкові) періоди, в т. ч. до 01.01.2021 року, то він зобов'язаний подати податковий розрахунок у поточному звітному (податковому) періоді за формою, яка діє на день подання такого розрахунку.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини