Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оштрафують платника за запізнення звітності, надісланої поштою

Реклама

Податківці повідомили: фінансова та адміністративна відповідальність за несвоєчасне подання податкової декларації (розрахунку, звіту), яка була надіслана поштою (з описом вкладення) не застосовується, за умови, якщо вона надійшла на адресу відповідного органу ДПС не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку її подання, про що свідчить дата, що відбивається на адресному боці поштового відправлення та описі.

Дата відбитку календарного штемпеля маркувальної машини повинна відповідати даті подання письмової кореспонденції для пересилання. Якщо на письмовій кореспонденції, поданій для пересилання, відсутній відбиток календарного штемпеля або зазначена дата не відповідає даті подання її для пересилання, поштові відправлення повертаються відправникові для відповідного оформлення.

У разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов'язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за п'ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, визначеного ст. 49 ПКУ (п. 49.5 ПКУ).

Проставлення календарного штемпеля не є обов'язковим для письмової кореспонденції, що оплачується з використанням відбитків маркувальних машин, відбитків про оплату, нанесених друкарським чи іншим способом, пересилається за договірними тарифами, якщо на відбитках та поштових відправленнях зазначено найменування оператора поштового зв'язку, дату та об'єкт поштового зв'язку місця приймання.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакет для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини