Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки розробило дорожню карту реформування Держпраці – посилять виявлення незадекларованих працівників

Реклама

Мінекономіки інформує, що визначило дорожню карту реформування Держпраці. Буде здійснена структурно-організаційна реформа робочих органів, яка дозволить досягти синергетичного ефекту та оптимізувати роботу служби. Паралельно з цим буде продовжуватися робота з фокусом на: посиленні превентивних заходів з охорони праці, дерегуляції, удосконаленні трудового законодавства, зміні підходів оцінювання результативності роботи, викоріненні корупції, діджиталізації всіх процесів діяльності.

Ключове завдання, яке стоїть перед Держпраці, - задекларована, безпечна та здорова праця, винагорода за яку гарантується. Також необхідно посилити роботу з виявлення та зменшення кількості незадекларованих працівників. Такі завдання були поставлені перед службою Першим віце-прем'єр-міністром - Міністром економіки України Олексієм Любченко під час наради 17 серпня. Під час наради було озвучене завдання до Держпраці посилити боротьбу з незадекларованою працею.

Для упевненого спілкування з інспекторами Держпраці радимо ознайомитися з незамінними для кадровика та бухгалтера матеріалами сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - ви можете скористатися ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або ж одразу придбати повноцінний доступ:

- "Кадрова документація підприємства: вимоги, структура, відповідальність";

- "ФОП-роботодавець: як прийняти на роботу і звільнити працівника";

- "Кадрова документація для ФОПа-роботодавця";

- "Відпусткова кадрова документація: умови й особливості складання";

- "Електронні лікарняні: особливості підтвердження тимчасової непрацездатності";

- "Порядок ведення Табеля обліку робочого часу";

- "Штатний розпис: особливості складання та затвердження";

- "Підстави для видачі трудових книжок працівникам після 10 червня 2021 року";

- "Скільки трудових штрафів має сплатити ФОП-роботодавець".

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте безкоштовний тест LIGA360:HR-Менеджер прямо сьогодні та тільки в серпні скористайтесь акційною пропозицією від ЛІГА:ЗАКОН. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакет для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини