Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачує повторно зареєстрований ФОП борги періоду першої реєстрації підприємцем

Реклама

ФОП стає на облік у податковій за основним місцем у день надходження відомостей про державну реєстрацію ФОП. Взяття на облік здійснюється датою внесення даних до Реєстру самозайнятих осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора в журналі за формою № 7-ОПП (п. 6.4 розд. VI Порядку № 1588).

При цьому взяття на облік ФОП, яка протягом року вдруге зареєструвалася у держреєстратора, але у контролюючих органах ще не була знята з обліку, не припиняє її зобов'язань по забезпеченню остаточних розрахунків з податків від провадження підприємницької діяльності за її першою реєстрацією.

Тобто незалежно від того, що процедура зняття з обліку фізичної особи-підприємця в контролюючих органах не завершена, але протягом року такий платник вдруге зареєструвався у державного реєстратора, то взяття його на облік здійснюється контролюючими органами за основним місцем обліку у день отримання відомостей з ЄДР щодо фізичної особи-підприємця та здійснюється датою внесення даних до Реєстру самозайнятих осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Законодавство для підприємців змінюється щодня. Слідкуйте за змінами автоматично з LIGA360. Система сповістить про правки не лише документа в цілому, а й окремих абзаців. Придбайте LIGA360 сьогодні та отримайте доступ до повної бази нормативних актів й аналітики для ФОП.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини