Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держстат і Мінекономіки повідомляє про ріст середньої зарплати, рекордсмен липня — Закарпаття

Реклама

У липні 2021 року середня номінальна заробітна плата в Україні становила понад 14,3 тис. грн, що у 2,4 рази вище рівня мінімальної зарплати. Порівняно з липнем минулого року вона зросла на 21,5%, реальна заробітна плата зросла на 10,2%. Про це заявило Мінекономіки.

Згідно з даними Держстату, позитивна тенденція із зростання заробітної плати порівняно з липнем минулого року спостерігається в усіх видах економічної діяльності. Зокрема, найбільшими темпами - у сферах тимчасового розміщування й організації харчування (на 52,2%), охорони здоров'я та надання соціальної допомоги (30,5%), надання інших видів послуг (28,4%), мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (27,8%), освіти (27,5%), транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності (27,2%).

Щодо регіонального зрізу, то середня зарплата зросла в усіх регіонах країни. Найбільше - у Закарпатській (24,4%), Хмельницькій (23,8%) та Волинській (23,7%) областях.

Загалом найвищий рівень оплати у працівників сфери інформації та телекомунікацій - 24,9 тис. грн, фінансової та страхової діяльності - 24,5 тис. грн, державного управління й оборони; обов'язкового соціального страхування - 20,7 тис. грн, професійної, наукової та технічної діяльності - 19,2 тис. грн.

Найбільше заробляють у Києві (21 тис. грн), Донецькій (15,3 тис. грн), Київській (14,5 тис. грн) та Запорізькій (14,1 тис. грн) областях.

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте тестовий доступ LIGA360:HR-Менеджер прямо сьогодні.

Читайте також про особливості трудових відносин й оплати праці зовнішніх і внутрішніх сумісників в матеріалі сучасного медіа для бухгалтерів «Інтербух». Для ознайомлення скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакетом для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини