Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив змінити Порядок обчислення середньої зарплати

Реклама

На засіданні Кабміну в середу, 1 вересня, серед іншого розглядатимуть проект постанови КМУ «Деякі питання обчислення середньої заробітної плати», по якій доповідатиме Олексій Любченко, Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки.

Проект постанови передбачає зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати. Зокрема, встановлять: премії (в тому числі за місяць) та інші стимулюючі виплати за підсумками роботи за певний період при обчисленні середньої заробітної плати враховуються в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця в якому вони нараховані. Для цього до заробітку відповідних місяців розрахункового періоду додається частина, яка визначається діленням суми премії або іншої стимулюючої виплати за підсумками роботи за певний період на кількість відпрацьованих робочих днів періоду, за який вони нараховані, та множенням на кількість відпрацьованих робочих днів відповідного місяця, що припадає на розрахунковий період.

А при обчисленні середньої заробітної плати не будуть враховуватися в разі ухвалення проекту ще й виплати, пов'язані зі святковими датами, та грошова винагорода за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків.

Також КМУ хоче установити, що працівникам, яким у період з 12 грудня 2020 року до набрання чинності постановою, проект якої розглянуть, нарахування середньої зарплати було здійснено відповідно до Постанови № 100 без врахування нарахованих у цьому періоді премій та виплат за підсумками роботи за певний період, протягом трьох місяців після набрання чинності цією постановою здійснюється донарахування середньої заробітної плати.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини