Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова амністія – 2021: як ДПС повідомляє реквізити рахунку для сплати збору

Реклама

1 вересня 2021 року стартувала кампанія із подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, умови якої виписані Законом № 1539.

Мінфін у свою чергу наказом від 02.08.2021 р. № 439 затвердив форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації та порядок її подання, які також діють із 1 вересня 2021 року.

Для декларантів податківці оприлюднили приклади заповнення одноразової (спеціальної) декларації.

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи в LIGA360: Бухгалтер. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Додатково в ДПС пояснили, як надаються реквізити бюджетного рахунку для сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Після того, як отримано від платника "звітну"/"нову звітну"/"уточнюючу" декларації, у приватній частині Електронного кабінету платнику направляють повідомлення щодо реквізитів для сплати сум за відповідною територію із зазначенням згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100.

Відсканувавши QR-код на смартфоні, користувачу автоматично відкриється мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу.

Якщо платник змінив адресу відповідно до "нової звітної" або "уточнюючої" декларацій, то йому направлять повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми збору.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини